četvrtak, 24. studenoga 2011.

Nougat srca

Blizi nam se vrijeme Bozica,to je za mene jedno predivno razdoblje. Ne iz razloga ``poklona´´ vec iz razloga topline doma,obitelji. Radosti mojih sestara i brata,koje vec nisam dugo vidjela. Zato se uvijek radujem Bozicu jer znam da me put vodi u moju Hrvatsku. Ove godine ce to jos biti posebnije,jer s nama ide nasa kcer :) ... novi clan obitelji.
Vec razmisljam o tome kako ce princeza kada navrsi svojih godinu dana s mamom raditi sve te sitne kolacice koji ce svojim mirisom razbuditi cijelo susjedstvo .

Izrazoto mi je drago sto s vama mogu podijeliti ovaj recept i svima poslati ova predivna srca.

Potrebo je za otprilike 50 komada :


  • 200 g maslaca
  • 1 jeje
  • 100 g  secera
  • 1 prstohvat solo
  • 100 g mljevenih badema
  • 250 g brasna
  • 50 g tamne cokolade
  • 100 g Nougat mase ( neznam dal to ima u RH,obicno to kupim preko neta)
  • 3 jusne zlice slaga
  • brasno za radnu povrsinu
  • prozirna folila
  • papir za pecenje 
  • sprica za jednokratnu upotrebu ili normalna

Redoslijed:
 Maslac na male kockice istrgati.Razdvojiti jaja. Maslac,secer,sol,zutanjak i bademe sve skupa izmiksati. Dodati brasno i nakon toga s rukama sjediniti u komanktnu masu.  Zamotati u svjezu foliju i staviti u hladnjak na 30minuta. Nakon pola sata razvaljati na radnu povrsinu, debljine 3mm. raditi kalupe srce i staviti ih na papir za pecenje. Peci u zagrijanoj pecnici 175 stupnjeva 10-12 minuta.

Kada su gotovi kolacice izvaditi i ostaviti ih da se hlade. U meduvremnu naprivamo glazuru. 25g cokolade i nougat mase na veliki listice isijecemo. Nougat,slag i cokoladu stavimo u jednu posudu i mijesamo je na vodi. Dobivenu smjesu ostavimo ca.10 minuta da se hladi kako bi postala zgusnuta. Dobivenom smjesom lijepimo srca. Ostatak cokolade ,znaci preostalih 25g na velike listice rezemo , i ponavljamo postupak tako da mijesamo pjenjacom u odvojenoj posudi na pari. Dobivenu smjesu stavljamo u spricu i ukrasimo srca po vlastitom izboru. Ostaviti da se hladi,pa slagati u kutijce

1 komentar:

  1. srčeka su zaista predivna, ja volim raditi sitne kolačiće, a ove godine sam dogovorila sa svojoom malom nećakinjom koja će mi doći pomoći :)

    OdgovoriIzbriši