ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Krem juha od buče

Medu najbolje sorte zimskih buča su hokkaido buče , koja nama dolazi iz Japana. Prije svega to je slatka buča s prekrasnim narandzastim mesom iznutra. Svoju svježinu najbolje cuva u suhoj kleti najbolje u mrežastoj vreci, po mogucnosti je objesimo. Tako buča dobije zrak sa svih strana.



 Sastojci za 4 osobe... priprema 30 minuta;vrijeme kuhanja 30minuta.

1glavica crvenog luka
2 jusne zlice maslinovoga ulja
500 grama buče
4 srednja krumpira
2dcl bijeloga vina (nije bitno koje,ja obicno stavim domace)
pola litre vode
morska sol
1mala zlicica vegete
papar po zelji ( ja volim ljuto)

Priprema:
Luk ocistiti i dinstati ga na maslinovom ulju dok ne zastakli. Nakon toga dodamo buču izrezanu na kockice i pirjamo dalje na srednjoj vatri. Lagano mjesajuci dodajemo krumpir takoder narezan na kockice. Ostavimo par minuta da se sjedini te doadmo vino.
Sve zacinimo, dodamo ostatak vode i pustimo da se sve do kraja skuha.
Na kraju sve izmiksamo stapnim mikserom. Po zelji mozete ukrasati s vrhnjem,a i ne morate.

Uzivajte !

Nema komentara:

Objavi komentar