Blizi nam se vrijeme Bozica,to je za mene jedno predivno razdoblje. Ne iz razloga ``poklona´´ vec iz razloga topline doma,obitelji. Radosti mojih sestara i brata,koje vec nisam dugo vidjela. Zato se uvijek radujem Bozicu jer znam da me put vodi u moju Hrvatsku. Ove godine ce to jos biti posebnije,jer s nama ide nasa kcer :) ... novi clan obitelji.
Vec razmisljam o tome kako ce princeza kada navrsi svojih godinu dana s mamom raditi sve te sitne kolacice koji ce svojim mirisom razbuditi cijelo susjedstvo .
Izrazoto mi je drago sto s vama mogu podijeliti ovaj recept i svima poslati ova predivna srca.
Potrebo je za otprilike 50 komada :
- 200 g maslaca
- 1 jeje
- 100 g secera
- 1 prstohvat solo
- 100 g mljevenih badema
- 250 g brasna
- 50 g tamne cokolade
- 100 g Nougat mase ( neznam dal to ima u RH,obicno to kupim preko neta)
- 3 jusne zlice slaga
- brasno za radnu povrsinu
- prozirna folila
- papir za pecenje
- sprica za jednokratnu upotrebu ili normalna
Redoslijed:
Maslac na male kockice istrgati.Razdvojiti jaja. Maslac,secer,sol,zutanjak i bademe sve skupa izmiksati. Dodati brasno i nakon toga s rukama sjediniti u komanktnu masu. Zamotati u svjezu foliju i staviti u hladnjak na 30minuta. Nakon pola sata razvaljati na radnu povrsinu, debljine 3mm. raditi kalupe srce i staviti ih na papir za pecenje. Peci u zagrijanoj pecnici 175 stupnjeva 10-12 minuta.
srčeka su zaista predivna, ja volim raditi sitne kolačiće, a ove godine sam dogovorila sa svojoom malom nećakinjom koja će mi doći pomoći :)
OdgovoriIzbriši