Ovo je malo drugačiji recept o torte od sira, nedavno sam ga pravila suprugu za rodendan.Malo je kaloricn,dobro malo vise...al je jako ukusna za jesti :)
Sastojci
tijesto (prhko tijesto)
- 20dkg brasna
- 10dkg secera
- 10dkg maslaca
- 1 jaje
- malo praška za pecivo
fil
- 1/2 kg svežeg sira (ja koristim onaj sa vrhnjem, ali može i obićni)
- 15dkg secera
- 1 van. šećer
- 1 jaje
- 2 zumanjka
- 1 vrecica puding od vanilije (40g )
- 1 vrecica želatine u prahu (9g )
- 1šalica crne kave ulja (oko 1dcl), naribane lim. korice
- 1/2 l mlijeka
preljev
- 2 bjelanjka (ostane od fila)
- 5dkg secera u prahu
- Upalit pećnicu na 180°C.
Zamijesit tijesto, razvaljat u kalup (promjer 26cm) i nabockat malo vilicm - Fil:
Smutite jaja sa šećerom , polagano dodajte ostale sastojke i zadnje dodajte mlijeko, sve dobro promiješajte.
Puding i želatinu ništa nemojte pripremat, nego onako direkt iz vrecice uspite u fil. - Ulit fil u kalup (bude skroz voden, nemojte se preplasiti) i peć u zagrijanoj pećnici na 180*C, 45min.
- Preljev:
Malo prije nego je fil gotov (otprilike nakon nekih 40-ak min.) izmutite bjelanjce dodat šećer u prahu, izvadit toru iz pećnice i pažljivo namazat na cijelu toru (ovo je najosjetljiviji dio posla, torta je još uvijek dosta mekana a bjelanjak tvrd, tako da ga morate dobro rasporedit po torti da bi mogli namazat, nikako ne cijeli bjelanjak stavit na sredinu torte pa mazat propast će vam u fil) i vratit u pećnicu još 5min (na istu temperaturu).Mozete uzeti vrecicu i unutra napunit fil i istiskati po torti to je jedan od laksih nacina - Tortu izvadite iz pećnice ostavite u kalupu da se dobro ohladi, stavit u hladnjak (najbolje preko noći) i tek tad izvadit iz kalupa.
Nema komentara:
Objavi komentar