srijeda, 18. siječnja 2012.

Ljuti&peceni krompir

Tri jednostavne riječi, ljuti, pečeni  krompir. Ipak u meni ovo jelo budi bezbroj emocija. Ne postoji ništa jednostavnije kao  jelo od krompira pečenim u maslinovom ulju sa obiljem bilja i začina,naprosto ne moze im se odloiti.. Oh, i mali rez čili papricice . Ovo jelo  je možda poznato kao  hrana za siromahe, ali za mene, ne postoji ništa potpunije kao ovo jelo od krompira. Ponekad ga posluzim i sa sirom iz mjesine :)


Ali to jevremenima poput ovih, kada sam pokusala  napraviti brzo jelo koje zahtijeva minimalno vremena i pripreme. Ipak, prije svega ovo je zdravo. Kad sam vidijela  mali crveni krompir na trznici u Samoboru jednostavno sam ih morala lupiti :) Na pute prema doma samo ram razmisljala sto da napravim s njima. Nesto za moje izjelice ... 



Ali ja sam se napokon odlucila da cu ih prtizi. Jednostavno. Imali smo ovo kao prilog uz pečene janjece kotlete. To je bio savršen vikend ručak. Otkrila  sam da je najbolji način za postizanje  kremaste teksture skripanje izvana,tako da ga ispecemo prekriveno au folijom. A zadnjih 5 minuta ih stavimo na sorstilj cisto da budu hrskavi !


Ovo je za mene posebno,moze se jesti uz Potocarku,rikolu..bezbroj mogucnosti :)

Upute :)
 4zlice maslinovog ulja
3 žličice ljutoga senfa
2 žličice čilija
soli po vlastitom okusu
500 g crvenog krompira
1 cesanj češnjaka
sjeckano bilje po izboru  (ja sam koristila  korijander)

Smjernice :)
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. U zdjelu, pomijesati maslinovo ulje, senf, chili  i sol. Izmiješati dobro sve dok  ne postane komponentno. Operite krumpir temeljito i izrezati na pola. Pomiješajte s marinadom  sve dobro izmijesati. Cesanj češnjaka   zajedno s mariniranim krumpirom, stavite u pecnicu. Pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta ili dok krumpir ne bude mekan kad probodete s tanjurom. Uključite roštilj ili grill tako da dobijete smeđu boju i hrskavu koru(oko 5 minuta). Pospite nasjeckanim začinskim biljem i odmah poslužite.









1 komentar:

  1. krumpir jako volim, još kad je ovako lijepo pečen ne treba mi ništa uz njega osim malo salate, svakako vrlo koristan receptić

    OdgovoriIzbriši