ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Torta od sira:)

 
Ovo je malo drugačiji recept o torte od sira, nedavno sam ga pravila suprugu za rodendan.Malo je kaloricn,dobro malo vise...al je jako ukusna za jesti :)

Sastojci

  • tijesto (prhko tijesto)

  • 20dkg brasna
  • 10dkg secera
  • 10dkg maslaca
  • 1 jaje
  • malo praška za pecivo
  • fil

  • 1/2 kg svežeg sira (ja koristim onaj sa vrhnjem, ali može i obićni)
  • 15dkg secera
  • 1 van. šećer
  • 1 jaje
  • 2 zumanjka
  • 1 vrecica puding od vanilije (40g )
  • 1 vrecica želatine u prahu (9g )
  • 1šalica crne kave ulja (oko 1dcl), naribane lim. korice
  • 1/2 l mlijeka
  • preljev

  • 2 bjelanjka (ostane od fila)
  • 5dkg secera u prahu




  1. Upalit pećnicu na 180°C.

    Zamijesit tijesto, razvaljat u kalup (promjer 26cm) i nabockat malo vilicm
  2. Fil:
    Smutite jaja sa šećerom , polagano dodajte ostale sastojke i zadnje dodajte mlijeko, sve dobro promiješajte.
    Puding i želatinu ništa nemojte pripremat, nego onako direkt iz vrecice uspite u fil.
  3. Ulit fil u kalup (bude skroz voden, nemojte se preplasiti) i peć u zagrijanoj pećnici na 180*C, 45min.
  4. Preljev:
    Malo prije nego je fil gotov (otprilike nakon nekih 40-ak min.) izmutite bjelanjce dodat šećer u prahu, izvadit toru iz pećnice i pažljivo namazat na cijelu toru (ovo je najosjetljiviji dio posla, torta je još uvijek dosta mekana a bjelanjak tvrd, tako da ga morate dobro rasporedit po torti da bi mogli namazat, nikako ne cijeli bjelanjak stavit na sredinu torte pa mazat propast će vam u fil) i vratit u pećnicu još 5min (na istu temperaturu).Mozete uzeti vrecicu i unutra napunit fil i istiskati po torti to je jedan od laksih nacina
  5. Tortu izvadite iz pećnice ostavite u kalupu da se dobro ohladi, stavit u hladnjak (najbolje preko noći) i tek tad izvadit iz kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar